Uiteindelik is daar weer tyd vir bak! Ek het die afgelope
maand saam my ouers op vakansie spandeer. Ons was op ‘n eiland vakansie waar my
dae grootliks uit swem, cocktails drink, lag saam my sussie en chocolate mousse
uit bestaan het. Dit was ons gesin se heel laaste vakansie saam as die vier
Stoffbergies, want Junie hou ons troue...ja, my sussie is uiteindelik VERLOOF!!
So vir die volgende paar maande gaan ek my beste probeer om my resepte so “gewigsvriendelik”
as moontlik te hou, net vir die strooimeisierok se onthalwe. Tata sjokolade en
hello vetvrye melk! Om te begin het ek vandag se resep aangepas uit my ma se Soet en Sout Gebak vir Volgehoue Energie 1.
Die volgende resep lewer ongeveer 20 melktertnessies.
Bestanddele:
3 filodeegvelle
1 liter vetvrye melk
2.5ml sout
125ml suiker
30ml koekmeel
60ml mielieblom
15ml vlapoeier
3 ekstra groot eiers, geklop
5ml vanieljegeursel
5ml fyn kaneel
Metode:
Voorverhit die oond tot 180⁰C. Sny elke filodeeg vel in 12
vierkante. Voer elke holte van ‘n kolwyntjiepan met twee vierkante uit. Verf
die vierkante liggies met botter om hulle aanmekaar te laat kleef en laat hulle
met mekaar oorvleuel om ‘n nessie te vorm. Laat ‘n groot genoeg holte vir die
vulsel. Plaas die nessies in die oond em bak vir 10 minute tot ligbruin. Wees
versigtig hier want die deeg verbruin baie vinnig. Haal dit uit die oond en
laat dit eenkant.
Verhit melk oor matige hitte in ‘n groot kastrol. Meng al
die droë bestanddele in ‘n klein mengbak. Voeg die eiers en ‘n klein bietjie
melk, indien nodig, by om ‘n pasta te vorm. Sodra die melk kook, giet bietjie
oor die meel-en-eiermengsel en roer
vinnig. Giet die meel-en-eiermengsel in die kastrol en roer aanhoudend met ‘n
handklitser oor matige hitte tot verdik. Verwyder van die hitte en roer die
vanieljegeursel in. Wees versigtig dat die melk nie aanbrand nie. Laat afkoel
vir 15 minute. Skep 4 eetlepels van die melktertvulsel in elke nessie net voor
opdiening. (As jy dit te lank voor bediening inskep gaan die nessies te sag
word) Besprinkel elke nessie met kaneel. Bedien warm of koud.
No comments:
Post a Comment