Tuesday, 21 October 2014

Klein lemon meringue kaaskoekies

Seker een van die lekkerste dinge daaraan om veearsenykunde te swot is die feit dat jy al middel Oktober klaar geskryf is aan jou eksamen vraestelle, en jy dan jou dae kan geniet in die son langs die swembad.  Die volgende kaaskoekies is die ideale verfrissende happie vir ‘n warm, sonnige somersdag. Ek het een van my pa se rooikop sussies, Tannie Bessie, se baie lekker kaaskkoekresep gebruik en dit net so klein bietjie opgekikker.



Bestanddele:


Kors:
1 pakkie Marie beskuitjies
100g ongesoute botter, gesmelt
2 eetlepels strooisuiker

Vulsel:
1 blik kondensmelk
½ suurlemoen se sap
500g Lancewood Cream Cottage Cheese
30ml koue water
20ml gelatien
250ml room, styfgeklop

‘Lemon curd’:
2 eier gele
½ koppie strooisuiker
2 eetlepels suurlemoensap
1 teelepel suurlemoenskil
2 eetlepels ongesoute botter

Meringue:
2 eier witte
½ koppie strooisuiker
⅛ teelepel kremetart
½ teelepel vinieljegeursel

Metode:


Spuit ongeveer 12 klein kaaskoekpannetjies uit met kleefwerende kossproei. Rol die beskuitjies fyn met ‘n koekroller, voeg die strooisuiker en gesmelte botter by. Vul elke pannetjie met ‘n lag van omtrent ½cm en druk dit plat met die agterkant van ‘n teelepel. Plaas jou pannetjies in die oond vir 5 minute by 180⁰C. Haal die pannetjies uit die oond en laat dit behoorlik afkoel.

Maak jou vulsel aan. Meng die kondensmelk, suurlemoensap en roomkaas saam in ‘n elektriese mengbak tot ‘n gladde mengsel vorm. Strooi nou die gelatien oor die koue water en meng dit goed. Plaas nou die gelatien in die mikrogolf vir tien sekondes en roer dit dadelik weer goed deur. Herhaal dit 2-3 keer totdat jou gelatien goed opgelos is en jou mengsel warm is. Meng dit nou dadelik by jou mengsel in die elektriese mengbak. Dit is belangrik dat jou gelatien mengsel nie kook nie en ook nie stol nie. Vou nou jou styfgeklopte room by die mengsel in. Vul jou pannetjies op met die mengsel en plaas dit oornag in die yskas.

‘Lemon curd’  kry mens sommer by jou supermark te koop, maar as jy kans sien vir die bietjie ekstra moeite insit kan jy gerus die volgende metode volg, jy sal nie spyt wees nie. Berei dit voor in ‘n dubbelkoker oor warm water op die stoof. Roer al die bestandele vir ongeveer 8-10 minute. Druk dit deur ‘n fyn siffie in ‘n klein bakkie in. Dek dit met plastiek en laat die plastiek aan die mengsel raak sodat daar nie ‘n velletjie op die bo-laag vorm nie. Laat dit afkoel tot kamertemperatuur en plaas dit in die yskas saam met jou kaaskoekies.

Druk jou kaaskoekies versigtig uit die pannetjies sodra hulle gestol het. Smeer nou ‘n klein hoeveelheid lemon curd op elke koekie.

Berei jou meringue voor in ‘n dubbelkoker op die stoof. Roer jou eierwitte, kremetart en strooisuiker saam en gedurig totdat al die suiker opgelos het. Klop nou dadelik jou mengsel in ‘n elektriese mengbak, eers stadig en dan op hoë spoed, totdat die mengsel glad en styf word. Voeg jou vanieljegeursel by en meng dit goed. Pyp nou ‘n klein bietjie van die meringue uit op elke koekie soos wat dit vir jou sal mooi lyk. Gebruik nou gasbrander om die bokant van
elke meringue liggies bruin te verkleur.

Bedien onmiddelik of stoor in die yskas om dit later te geniet.

No comments:

Post a Comment