Monday 20 October 2014

Maklike Lindt sjokolade mousse met fillowafels



Ek is heeltemal verslaaf aan sjokolade mousse! Dit is juis hoekom ek besluit het om my eerste post hieroor te doen. Vir die volgende resep het jy net twee bestandele nodig. Dit is baie vinnig en eenvoudig om te maak en basies heeltemal flop-‘proof’. Die grootste geheim agter die resep is om sjokolade van baie goeie gehalte te gebruik.

Bestanddele:


·         2 velle fillodeeg
·         80 ml olie
·         50 ml versiersuiker

·         250 ml volroom melk
·         200 g Lindt 70% donkersjokolade, fyngekap


Fillowafels:

Verhit die oond tot 180 ⁰C. Sny elke vel fillodeeg in 8 kwarte met ‘n skerp mes. Plaas die kwarte bo-op mekaar en gebruik koekiedrukkers om vormpies in die deeg te druk, of gebruik ‘n skerp mes om ‘n woord van jou keuse uit te sny. Pak die velle nou op ‘n bakplaat wat jy goed met kleefwerende kossproei gespuit het en verf hulle liggies met olie. Sif nou die versiersuiker oor. Plaas die velle in die ond vir ongeveer 8-12 minute of tot hulle goudbruin gebak het. Laat hulle goed afkoel.


Sjokolade mousse:


Verhit die melk in die mikrogolf tot kookpunt en gooi dit dan bo-oor die sjokolade. Roer dit goed totdat al die sjokolade gesmelt het en ‘n gladde mengsel vorm. Moenie dat die mengsel stol nie. Klits nou die mengsel met ‘n elektriese klitser op hoë spoed tot dik en romerig. Skep dit in koppies van jou eie keuse en plaas dit in die yskas om te stol. Sit dit voor met die gebakte fillowaffels en vars bessies van jou keuse.


No comments:

Post a Comment